La Web del departament de promoció econòmica del Consell Comarcal de l'Anoia

Consell Comarcal de l'Anoia

Suggeriments
HOME | NOTÍCIES

EL CONSELL COMARCAL DE L’ANOIA JUNTAMENT AMB ALTRES 6 COMARQUES PLANTEGEN NOVES LÍNIES ESTRATÈGIQUES PER CREAR OCUPACIÓ I AJUDAR LES EMPRESES A SER MÉS COMPETITIVES,

La setmana passada es va celebrar, al Consell Comarcal de l’Anoia, el plenari de la Xarxa Territorial Hinterland, presidit pel president del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Boquete, acompanyat del conseller de promoció econòmica, Josep Centelles i el director de l’Institut Català de Qualificacions Professionals, Salvador Solé,  i els representants de les entitats sòcies de les altres sis  comarques que integren la Xarxa; el Consell Comarcal del Garraf, Consell Comarcal de la Segarra, Consell Comarcal del Bages, el Consorci del Lluçanès, i el Consell Comarcal del Baix Penedès i Alt Penedès.

L’objectiu de la sessió era valorar els diferents aspectes de la cooperació institucional que s’ha tingut, des del 2008 fins a l’actualitat entre les 7 entitats i plantejar les línies de cooperació futures entre els 7 territoris, per tornar a renovar un conveni marc que converteixi la xarxa en un instrument útil d’actuació a les necessitats territorials i als nous períodes d’ajuts i directrius de la Unió Europea que finalitzen el 2013.

A més, al llarg de la sessió es va plantejar una proposta que té per objecte ampliar i especificar els àmbits de treballs comuns per aquest final de període, a fi d’efecte d’adaptar-se al màxim, als canvis establerts en l’estratègia de les noves polítiques actives d’ocupació que va presentar el govern de la Generalitat amb l’aprovació del Pla de desenvolupament de les polítiques actives 2012-2013, on prioritza col•lectius, sectors i territoris.

Així, es va plantejar prioritzar les actuacions destinades a l’ocupació i al col·lectiu de joves, bàsicament als joves amb baixa qualificació assolida i joves amb estudis secundaris o superiors però amb poca experiència professional. També vol donar especial èmfasis a la qualificació ja sigui per vies de formació o acadèmica, com d’experiència laboral. En aquest sentit, el director de l’Institut Català de Qualificacions Professionals va exposar el seu compromís per tal d’actualitzar el Catàleg de qualificacions i va oferir la possibilitat de seguir col·laborant amb la Xarxa territorial Hinterland per explorar nous projectes comuns.

La sessió, també va posar sobre la taula els resultats assolits en el projecte HUB, (2010-2011), l’últim impulsat per la Xarxa Hinterland. El conseller de promoció econòmica del Consell Comarcal de l’Anoia, Josep Centellas,  va fer una molt bona valoració dels resultats i del sistema de treball en xarxa entre els 7 territoris. A més va destacar l’èxit d’haver fet un treball conjunt i de cooperació entre els actors del territori; centres formatius públics i privats, empreses i administració pública, per identificar accions de valor afegit per les 7 comarques.

 

 

 

Llocs d'interès hi ha informació que segur que et pot ser útil
Adreça Promoció econòmica

Plaça de Sant. Miquel, 5
08700 Igualada, Barcelona
Tel. 93 805 15 85
Fax 93 805 06 11
www.anoiaproject.cat
info@anoiaproject.cat

Avís legal del web

Copyright © 2011
Consell Comarcal de l’Anoia
www.anoiaproject.cat
es un web del departament
de Promoció econòmica

Avís Legal
Crèdits

Què necessites? digue'ns-ho