La Web del departament de promoció econòmica del Consell Comarcal de l'Anoia

Consell Comarcal de l'Anoia

Suggeriments
HOME | PROJECTES | L'ANOIA EN VIU

L'ANOIA EN VIU, L’Anoia en viu, viu l’Anoia. Promoció i dinamització turística

L’objectiu de l’Anoia en viu és la promoció i el desenvolupament del turisme a la comarca de l’Anoia a través d’un projecte integral que suposi una empenta al desenvolupament econòmic i social de la comarca. 

L’Anoia en viu és un projecte viu, dinàmic, i canviant. Per això les actuacions que s’executen són molt diferents i variades, i depenen en gran mesura de les demandes recollides dels agents del territori.

 Accions 2011:

 a.- ANOIABIKETOUR:

Georeferenciació de rutes, per fer en BTT, a peu, a cavall, o en seegway.

La nostra, és una comarca privilegiada en aquest sentit, doncs disposa d’una orografia idònia per a la pràctica d’aquestes activitats, on trobem un terreny que combina les zones més planeres, amb desnivells que requereixen una bona condició física. La senyalització de rutes i sobretot la seva georeferenciació, és una demanda creixent en el nostre territori que s’està especialitzant en el turisme de cap de setmana i en cases rurals. Treballant amb el Consorci de per a la Promoció del turisme de l’Alta Anoia s’ha georeferenciat una gran part dels camins de la comarca. S’han creat dues grans rutes, una a la zona de l’Alta Anoia i l’altra a la zona sud i que anomenem “la gran ruta dels castells de l’Anoia”. A més, s’està treballant amb els diferents municipis per fer rutes circulars de més curta durada, i apta per a tots els públics. També s’hi ha implicat els allotjaments de la zona, grans beneficiaris d’aquestes rutes, doncs veuen augmentats els atractius de la zona i les possibilitats d’oferir productes turístics als seus clients.

A través del projecte Anoiabiketour s’ha fet una aposta important per la promoció d’aquestes rutes, comptant amb la complicitat i implicació dels agents turístics del territori.

 b.- ANOIA RACE TOUR (ART):

L’Anoia ha sabut trobar en els seus paratges naturals, camins i senders un territori excepcional per a la pràctica esportiva. Aquest 2011 s’ha fet una aposta important per l’organització d’un esdeveniment que pretén ser una referència en l’àmbit de l’esport i també dins de l’àmbit del turisme actiu. Una idea diferent i original que pot donar una gran vitalitat a un territori que pretén fer-se sentir i veure per a donar a conèixer tot el seu potencial. L’ANOIA+RACE+TOUR és una experiència nova que combina la pràctica esportiva amb el descobriment d’un territori, i amb la vivència i la convivència de centenars de persones que volen compartir amb els seus acompanyants una experiència única.

Dos dies de BTT i de cursa de muntanya per a completar els recorreguts que transcorren per la comarca de l’Anoia. Dues opcions per a tots els nivells.

L’AnoiaBikeTour és un producte ja existent que es pot realitzar durant tot l’any i amb aquest esdeveniment esportiu de caràcter puntual i de participació oberta es pretén potenciar i donar a conèixer aquest producte per tenir un retorn al territori durant tot l’any. L’AnoiaRaceTour vol ser un aparador del projecte engegat des de l’any passat.

Un esdeveniment d’aquesta magnitud és una eina de comunicació i de promoció excepcional per a tot el que representa l’Esport i el Turisme Actiu a l’Anoia, una oportunitat per augmentar i fer créixer la pràctica de l’esport i alhora, donar notorietat a la Marca Anoia i el seu potencial com a destinació turística activa.

Els propers 14 i 15 de maig de 2011 tindrà lloc a la comarca de l’Anoia un espectacular esdeveniment multidisciplinari que combinarà diverses modalitats esportives a l’aire lliure i activitats lúdiques per a tota la família, l’Anoia Race Tour.

Es podrà practicar qualsevol de les activitats i modalitats presentades:

BTT

Una de les grans especialitats que tindrà més pes a l’Anoia Race Tour serà la bicicleta de muntanya. Els participants podran optar entre completar el recorregut en una única etapa o bé repartir els 140 quilòmetres en dues etapes.

Opcions:

Non Stop: 140 km en un única etapa (jornada dissabte 14 maig)

Clàssic: 140 km en dues etapes (80km dissabte i 60 km diumenge)

Popular 1: Etapa dissabte 14 maig (80km)

Popular 2: Etapa diumenge 15 maig (60 km)

NORDIC WALKING o TRAVESSA

Modalitat a peu en la que el practicant s’ajuda d’uns bastons i caminant emprant una tècnica que contribueix a moure tot el cos d’una manera molt agradable i efectiva, millorant la força muscular, el sistema cardiovascular, la coordinació i la mobilitat.

Té el seu origen en l’entrenament d’estiu que practicaven els esquiadors de fons finlandesos i permet practicar esport a la vegada que s’assaboreix de l’entorn natural.

Opcions:

Clàssic: 2 etapes (30 + 20 km)

Popular: 1 etapa dissabte 14 maig (30 km)

RUNNING

Cursa a peu de llarga distància.

Opcions:

Clàssic: 2 etapes (30 i 20 km)

Popular: 1 etapa

L’AnoiaRaceTour pretén ser un esdeveniment familiar on els acompanyants dels esportistes també puguin gaudir de l’experiència. Per això, es crea l’opció d’acampada lliure a la zona de Pujalt on hi haurà un seguit d’activitats complementàries, sopar i música a l’aire lliure durant dissabte tarda i nit. Pujalt es convertirà per un cap de setmana el centre neuràlgic de l’experiència de convivència amb l’esport, la natura i, en definitiva, amb el territori.

Les ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES que es proposen són:

Visita a l’observatori meteorològic i astronòmic de Pujalt

Visita a un campament popular de la Guerra Civil ( Camp d'Entrenament del 18è Cos de l'Exèrcit de la República, Pujalt)

Activitats BTT per a nens

Zones inflable infantils

Parc Infantil

A més a més, des de la Taula Oberta de Turisme de l’Anoia, una agrupació voluntària d’agents públics i privats del territori que treballen per al desenvolupament del sector turístic a l’Anoia, s’afegeixen a l’esdeveniment oferint als participants una mostra de productes alimentària artesanals de la comarca i altres activitats de turisme complementari  de les empreses de la zona que ampliaran l’oferta de la tarda de dissabte, com per exemple: Vols captius en globus, taller de circ amb Tot Circ, ....

Actuacions executades amb anterioritat :

 1.- Edició d’una guia de turisme de l’Anoia. S’ha realitzat una guia que és un recull del que existeix a la comarca a nivell turístic, això inclou: paisatge, artesania, gastronomia, festes i tradicions, patrimoni artístic i cultural, allotjaments, esports d’aventura, esdeveniments especials...,  tot presentat d’una manera molt atractiva.

2.- creació de la Pàgina web www.anoiaenviu.cat Tots els continguts de la guia de turisme, amb les actualitzacions constants que s’hi van fent, l’agenda d’activitats de la comarca, etc estan recollits en una pàgina web.

3.- Edició de díptics. S’han editat diversos díptics i tríptics de temàtiques concretes de promoció i difusió de la comarca de l’Anoia: com exemples: Els 12 atractius imprescindibles de l’Anoia, Festes i tradicions, Art romànic, Rutes en BTT, Rutes a peu, els castells de frontera, Ruta enològica...

4.- Senyalització de rutes. S’han senyalitzat diverses rutes de senderisme i de BTT al llarg de la comarca de tots els nivells de dificultat.

Llocs d'interès hi ha informació que segur que et pot ser útil
Adreça Promoció econòmica

Plaça de Sant. Miquel, 5
08700 Igualada, Barcelona
Tel. 93 805 15 85
Fax 93 805 06 11
www.anoiaproject.cat
info@anoiaproject.cat

Avís legal del web

Copyright © 2011
Consell Comarcal de l’Anoia
www.anoiaproject.cat
es un web del departament
de Promoció econòmica

Avís Legal
Crèdits

Què necessites? digue'ns-ho